Summerhouse / JVA

Summerhouse / JVA
Summerhouse / jva
© Torben Petersen

Project Details:
Location: Sjælland, Denmark
Type: ResidentialHouses
Area: 123 m²
Architects: JARMUND / VIGSNÆS AS ARKITEKTER MNAL
Project Team: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Lars Hamran, Jens Herman Næss
Photographs: Torben Petersen

The site is located in a beautiful but windy summerhouse village on the northern tip of Sjælland, Denmark. The program is divided between five separate houses. The circulation area is the outdoors.

Summerhouse / jva
© Torben Petersen

The houses are laid out in a star shape, in order to provide different outdoor spaces where shelter from the wind always can be found.

Summerhouse / jva
© Torben Petersen

The ridge and cornice of the houses are on the same height, while the width and length vary. This gives the roofs different angles, making a playful composition in relation to the surrounding summer houses.

Summerhouse / jva
© Torben Petersen

The inner courtyard is clad with a darker stone on the floor and walls to store heat from the day throughout the evening.

Aline Chahine
Aline is an international licensed architect currently practicing in Canada, she is the reason you are reading this right now, Aline founded the platform back in 2008 shaping the very foundation of Architecture Lab, her exemplary content curation process that defines the online magazine today.

Leave a Comment